Suferi de simptome psihiatrice (cum ar fi tulburari de somn, lipsa de impuls si energie, spirit scazut) si ai nevoie de o evaluare de specialitate a ceea ce este necesar pentru un viitor mai bun? Atunci mergi la un cabinet psihiatrie in Bucuresti. Acolo, doctorul Mihaela Dumitru iti va oferi cel mai bun sprijin, orientat spre obiective. Peste un anumit grad de severitate, multe simptome psihiatrice necesita terapie medicamentoasa.
Tulburarile de anxietate sunt unele dintre cele mai frecvente boli mentale alaturi de depresie. In ciuda absentei pericolelor si amenintarilor acute, prezenta acestor boli, duce la stari masive de anxietate si panica. In functie de tipul de simptome de anxietate dominanta, se disting diferite forme de tulburari de anxietate. Cele mai importante trei sunt: tulburarea de panica, tulburarea de anxietate generalizata si tulburarile fobice (de exemplu, claustrofobia, frica de zbor, frica de inaltime, fobia sociala).
Compulsiile sunt ganduri si/sau actiuni care forteaza pacientul sa actioneze din impulsuri interioare. Aceasta inseamna ca aceste ganduri si actiuni sunt fortate impotriva propriei vointe si sunt traite ca fiind fara sens. In ciuda rezistentei interioare, actiunile trebuie efectuate sau gandurile trebuie gandite, altfel vor aparea temeri si neliniste pronuntate.
In unele cazuri, cei afectati incearca sa controleze gandurile negative, care declanseaza frica, prin compulsii repetate. Exemple in acest sens ar fi compulsiile de spalare, compulsiile de control, compulsiile de simetrie sau compulsiile de numarare.
In ambele afectiuni (anxietate si tulburari obsesiv-compulsive), se folosesc combinatii de antidepresive si psihoterapie (de obicei terapie comportamentala) si in majoritatea cazurilor contribuie la o buna rezolvare a simptomelor. Acest lucru poate fi realizat la un cabinet psihiatrie in Bucuresti.
Metode de diagnostic
In cazul multor tulburari psihice, dar si in cazul bolii Alzheimer, se produc modificari ale functiei creierului ca urmare a unui accident vascular cerebral sau a unei leziuni cerebrale. Testele neuropsihologice sunt utile pentru a stabili cu exactitate care domenii de performanta sunt afectate si in ce masura.
Mai ales in cazul tulburarilor psihice, analizele sunt si o metoda utila pentru gasirea diagnosticului corect. Si odata ce tulburarile functionale sunt cunoscute, acestea pot fi, de asemenea, tratate intr-un mod mai tintit.
Neurografie cu masurarea vitezei de conducere nervoasa
Cu aceasta metoda de examinare, conductivitatea nervilor individuali este masurata direct. Acest lucru se realizeaza prin stimularea nervului corespunzator cu un impuls electric si masurarea raspunsului la impuls, intr-o locatie indepartata de-a lungul acelui nerv.
Se masoara durata impulsului electric de-a lungul nervului si se calculeaza viteza de conducere a nervului. Viteza de conducere nervoasa si/sau nivelul potentialului masurat se modifica daca, de exemplu, exista o constrictie sau o alta tulburare in cursul nervului examinat. Masurarea vitezei de conducere nervoasa este deosebit de importanta atunci cand se examineaza nervii bratelor si picioarelor, cum ar fi sindromul de tunel carpian sau polineuropatia.