Renovarea unei case poate să devină proiectul tău de suflet, iar la final satisfacția privind rezultatul este incomensurabilă. Chiar dacă nu te poți implica în înlocuirea instalației sanitare, în spargerea unui zid sau alte situații complicate, există câteva cazuri pe care le poți face sigur.
Printre acestea se numără și reglarea unui amortizor de ușă după ce ai achiziționat o ușă nouă, vopsirea pereților sau aplicarea plăcilor de gresie și faianță. Pentru ca toate aceste acțiuni să fie executate corect și ușor, vei avea nevoie de un echipament corespunzător. Află în cele ce urmează care sunt echipamentele necesare de care ai nevoie pentru a îți renova casa.
Echipamentul necesar pentru instalarea unui amortizor
Montarea și reglarea unui amortizor de ușă este o acțiune pe care o poți face chiar tu dacă ai obiectele necesare.
- O scară te va ajuta să ai accesibilitate și vizibilitate bună în punctul cel mai înalt al ușii.
- O mașină de găurit cu burgiu este esențială atunci când vrei să montezi un amortizor de ușă. Atenție însă ca burgiul să fie special pentru materialul ușii iar dimensiunea lui să fie cea potrivită amortizorului.
- Vor fi necesare mai multe tipuri de surubelnițe: una electrică, una dreaptă și una electrică vor lucra în echipă pentru a te ajuta să duci treaba la bun sfârșit.
În cazul în care amortizorul de ușă vine cu instrucțiuni de utilizare și cu o machetă pe hârtie pentru a fi montat, cu ajutorul unui scoci poți lipi macheta pe ușa în locul în care va veni montat amortizorul. Apoi, cu ajutorul unui cui și al unui ciocan poți marca locurile în care vei găuri ușa cu burgiului iar cu o riglă te vei asigura că acele puncte de află la distanța egală și dreaptă. Cu toate aceste obiecte, montarea și reglarea unui amortizor vor deveni floare la ureche. În cazul în care vrei să mergi și mai departe cu renovarea casei, vei avea nevoie de câteva obiecte care îți vor face munca mai ușoară și care te vor ajuta în obținerea unui rezultat perfect.
Vopsirea pereților
Pentru vopsirea pereților vei avea nevoie obligatoriu de o folie de protecție pe care să o pui deasupra lucrurilor pentru a le proteja. O scară te va ajuta să ajungi până în tavan, bandă adezivă pentru perete care să protejeze tocul ușilor și care te ajută să delimitezi pereții. Trafaleții de diferite dimensiuni dar și pensulele te vor ajuta să aplici vopseaua ușor și uniform.
Restaurarea mobilierului
Această acțiune este una extrem de plăcută, mai ales dacă ai un spirit creativ. Cu benzi de șlefuire de diferite texturi pentru lemn, cu o vopsea pentru lemn și cu un lac poți face orice dulap să capete un aspect nou.
Montarea gresiei
Dacă ai o bucătărie open space și ai vrea să mărești zona gresiei din mai multe motive sau în zona de luat masa este mai comod să optezi pentru gresie, iată ce obiecte sunt esențiale acestei proceduri. Adezivul pentru gresie, chitul pentru rosturi dar și lacul de protecție pentru rosturi, masa de etanșare din silicon cu elasticitate sunt principalele materiale de care ai nevoie. Ca ustensile, nu trebuie să lipsească o găleată pentru amestecarea materialelor, nivelă cu bulă de aer, raclete, spatulă cauciucată și ciocan de cauciuc.
Montarea parchetului
Pentru montarea parchetului, vei avea nevoie pe lângă plăcile de parchet și de folie pentru izolare fonică și termică dar și folie de nailon, bandă izolantă de aluminiu, pastă de silicon în aceeași nuanță cu parchetul, șuruburi filet, plintă și sisteme de prindere a acesteia și să nu uiți de distanțiere de parchet.
Toate aceste acțiuni pot fi efectuate fără dificultate chiar de către tine, cu un echipament potrivit și cu toate obiectele necesare, garantând o experiență plăcută a renovării. Nu uita însă să te protejezi și pe tine, folosește mânuși, ochelari de protecție și chiar masca acolo unde lucrezi cu substanțe pe care le poți inhala sau cu care te poți stropi.