Probabil că nu există gospodină care să nu-și dorească să gătească bucate alese, pentru cei dragi, într-o atmosferă plăcută, confortabilă și practică. Problema intervine atunci când trebuie luate deciziile privind amenajarea bucătăriei, însă tocmai această misiune o vom aborda în cele ce urmează și o vom soluționa împreună.
Cu atât de multe reviste, articole, emisiuni și vedete care vorbesc despre stiluri de amenajare a bucătăriei, este din ce în ce mai dificil să iei o hotărâre asupra a ceea ce-ți dorești de fapt și asupra a ceea ce ai nevoie.
Ofertele foarte variate ale companiilor producătoare de mobilier, de accesorii sau electrocasnice pot fi, la fel, foarte tentante și le poți simți de-a dreptul pierdută printre atât de multe posibilități.
Ajungi să-ți placă foarte multe stiluri, să ai foarte multe idei, să te simți inspirată, să ai impresia că știi exact ceea ce trebuie făcut, iar atunci când ajungi să-ți materializezi planurile, să nu știi de unde să începi practic treaba. Ei bine, tot acest paradox existențial e perfect normal!
Ceea ce trebuie să știi, însă, atunci când îți mobilezi sau utilezi bucătăria, este că dacă urmezi câțiva pași simpli, îți va fi foarte simplu să finalizezi rapid și ușor proiectul.
Iată, deci, care sunt elementele de care trebuie să ții cont, dacă vrei un aspect modern și practic al bucătăriei:
- Optează pentru incorporarea electrocasnicelor
Electrocasnicele incorporabile sunt, fără îndoială, cea mai ingenioasă invenție în această materie. Eleganța și simplitatea spațiului bucătăriei sunt de neegalat! Vei reuși astfel să pui în valoare obiectele de mobilier și accesoriile, fără să aglomerezi vizual încăperea. Dacă ești interesată de astfel de produse, ce zici de aceste cuptoare incorporabile electrice de pe site-ul Altex.ro – gama variată vine în întâmpinarea nevoilor tale, indiferent că ești pasionată de gătit sau pur și simplu încă experimentezi.
- Nu combina mai mult de două culori
Dacă nu ești de profesie designer sau arhitect, nu face alegeri riscante și dificil de manageriat din perspectivă cromatică. Prea multe culori pot da impresia de spațiu mic, aglomerat și dezordonat.
E recomandabil să te oprești la o combinație de cel mult două culori care să predomine în bucătărie. De exemplu, mobilierul poate fi alb, iar gresia și faianța în două nuanțe diferite de bej sau de gri, după preferințe. În cazul în care ești o persoană căreia îi place stilul foarte colorat, poți opta pentru o pată de culoare pe un perete sau poți să alegi să cumperi mai multe accesorii viu colorate, cum ar fi pernuțe pentru șezut sau agrafe de prins draperiile.
- Expune doar vesela care este în set
Toate gospodinele au pe acasă câteva tipuri de pahare și alte câteva de farfurii și castroane, dar aceste modele diferite ale veselei pot să confere impresia vizuală de lipsă de ordine și organizare.
Știm că nu despre asta este vorba, de fapt, dar adevărul este că patru farfurii pe masă, fiecare de dimensiuni și cu motive și culori diferite nu arată deloc bine și pot strica armonia spațiului respectiv. Prin urmare, ai grijă să ai întotdeauna pahare, farfurii sau tacâmuri din același set.
În concluzie, nu este deloc dificil să ajungi să ai bucătăria mult visată, dacă ții cont de aceste reguli de bază, pe care designerii le recomandă întotdeauna clienților care-și doresc un spațiu modern, util și plăcut din perspectivă estetică.
Sursă foto: freepik.com