Nunta este un eveniment special din viața ta, iar organizarea ei presupune un grad ridicat de implicare pentru ca lucrurile să iasă așa cum îți dorești. Îți prezentăm cinci idei și sfaturi utile pentru mai puțin stres.
Evită cununia civilă și nunta în aceeași zi
Chiar dacă nu este nimic neînregulă dacă le faci în aceeași zi, va fi epuizant să faci asta. Te vei trezi foarte devreme pentru a reuși să bifezi toate programările, de la coafor până la prezența la primărie, biserică și, în cele din urmă, la restaurant.
Asadar, vei fi pe drumuri, într-o continuă mișcare și agitație. Chiar dacă adrenalina te va ajuta pe parcursul zilei, vei resimți oboseala și presiunea evenimentelor mult mai repede decât dacă ai alege să faci cununia și nunta în zile diferite.
Recomandarea noastră este, dacă le poți separa, să stabilești perioade diferite. Cu alte cuvinte, gândește-te bine dacă chiar vrei să faci cununia civilă și nunta în aceeași zi.
Asigură-te că lucrurile sunt puse în ordine
Uite care sunt lucrurile foarte importante care trebuie puse în ordine:
- Toate detaliile legate de restaurant, de la meniu, aranjare mese, decorațiuni până la orele de intrare a preparatelor culinare, creează foarte mult stres. Un wedding planner te va ajuta enorm în ceea ce privește organizarea și desfășurarea evenimentului;
- Dacă ai ales pe cont propriu cofetăria pentru tortul de nuntă, stabilește cu aceasta ora de livrare a tortului în ziua nunții. Pune responsabilii în contact și cu restaurantul (sau wedding plannerul) pentru a te elibera de posibilele detalii omise;
- Contractarea unui DJ, a unei formații sau a unei alte firme de entertainment va trebui să o stabilești cu mai multe luni înainte;
- Caută un fotograf nunta pe măsura așteptărilor tale. Dincolo de calitatea materialelor foto/video, contează foarte mult și timpul de așteptare până la primirea lor.
Asigură-te că, în ziua nunții și premergătoare ei, nu te va preocupa aspectele menționate mai sus. Dacă persoanele cu care ai discutat sunt serioase și profesioniste, lucrurile trebuie să meargă de la sine. Micile detaliile se reglează din mers.
Ai în vedere distanța dintre biserică și restaurant
Distanța dintre biserică și restaurant ar fi ideal să fie una mică, cât pentru o plimbare plăcută. În acest fel, invitații vor putea merge pe jos și nu vor mai avea grija unui loc de parcare.
Dacă totuși distanța dintre restaurant și biserică este una mare, respectiv restaurantul este amplasat în afara orașului, te poți gândi la varianta închirierii unui microbuz. Sunt costuri în plus, dar o parte dintre invitați vor aprecia ideea.
Nu cumpăra rochia sau costumul prea devreme
Rochia de mireasă sau costumul de ginere nu se cumpără cu mai multe luni înainte. Motivele sunt destul de simple: te poți îngrășa sau, din contră, poți slăbi. Prin urmare, este în regulă dacă faci achizițiile cu circa o lună înaintea nunții.
Atunci când începi vizitarea magazinelor, caută și probează rochia de mireasă sau costumul de mire împreună cu rude sau alți cunoscuți. Aceștia îți pot oferi impresii foarte utile, pe care tu le poți scăpa din vedere.
Ca sfat suplimentar, decât să fragmentezi căutările în mai multe zile, cel mai bine ia-ți câteva zile libere și rezolvă toate detaliile legate de îmbrăcăminte, încălțăminte și alte accesorii.
Poți merge pe obiceiuri, dar nu le privi ca pe obligații
Așa cum bine știi, sau te vor avertiza părinții și rudele tale apropiate, există numeroase tradiții și obiceiuri legate de nunți. De exemplu, există tradiții în ceea ce privește numirea nașilor, bărbieritul mirelui sau furatul miresei.
Dacă rezonezi cu acest gen de tradiții și obiceiuri, ține cont de ele. În caz contrar, ele nu trebuie privite ca pe o obligație. E nunta ta, tu decizi cum este mai potrivit să se deruleze momentele evenimentului.
În concluzie, organizarea propriei nunți este plină de detalii importante. Poate nu va ieși totul perfect, însă dacă vei ține cont de sfaturi, idei și propriile dorințe, va fi cu siguranță un eveniment reușit!
Sursă foto: Shutterstock