Incalzirea casei prin folosirea unei centrale termice este o metoda la care tot mai multe persoane aleg sa apeleze in prezent, datorita faptului ca pot sa isi gestioneze singure cantitatea de caldura folosita si, de asemenea, pot sa beneficieze de un confort termic ideal pentru preferintele lor. Pe langa acest aspect, pentru a se asigura buna functionare a sistemului de incalzire, este necesar sa se efectueze din cand in cand revizia.
La ce interval de timp se recomanda sa se faca revizia pentru centrala termica?
Un aspect important de care trebuie sa se tina cont este faptul ca fiecare sistem de incalzire este folosit in medie 14.000 de ore pe an, in timpul sezonului rece. Si, fiind atat de mult folosit, piesele componente au tendinta de a se uza si, implicit, de a se strica. De aceea, este important ca in momentul achizitionarii unui sistem de incalzire, sa se ia in considerare si costurile de reparatii care trebuie sa fie platite in mod inevitabil.
Cea mai buna metoda prin care se pot evita costurile mari de reparatii este cea in care se efectueaza revizia centralei termice in mod periodic.
Cand se face revizia la centrala termica? Aceasta este o intrebare pe care si-o pun multe persoane la care adesea nu au un raspuns clar. Recomandat ar fi, insa, ca revizia centralei termice sa fie efectuata de un specialist la 2 ani, in cazul in care nu a avut nicio problema de functionare pana atunci. In cazul in care centrala termica a mai avut defectiuni de-a lungul timpului, este recomandat ca revizia sa aiba loc la 6 luni, pentru a se asigura buna sa functionare.
Cum decurge revizia pentru centrala termica?
Specialistul care se ocupa cu revizia centralei termice are o multime de sarcini pe care trebuie sa le indeplineasca pentru a se asigura ca totul functioneaza in parametri optimi. Primul lucru (si cel mai important) este sa verifice care este conditia dispozitivelor de control, dar si a dispozitivelor de siguranta (valva de gaz, termostatul si debitmetrul), pentru ca, in cazul unei urgente, este ideal ca dispozitivele de siguranta sa actioneze imediat.
Dupa ce verifica cu atentie aceste dispozitive, incepe verificarea mai aprofundata a componentelor din interior, cum ar fi:
- conditia in care se afla circuitul de evacuare a gazelor;
- cat de eficienta mai este inchiderea ermetica a interiorului etans;
- starea generala a echipamentului: arzatorul, instalatia de apa si gaze, pompa de circulatie, vasul de expansiune, valorile debitului de gaz, ale presiunii.
Pretul unei astfel de interventii variaza in functie de complexitatea componentelor din centrala termica si in functie de problemele identificate. De obicei, valoarea sa este cuprinsa intre 150 lei – 300 lei.
Prin urmare, revizia centralei termice nu este un proces neimportant care sa fie amanat, pentru ca, datorita identificarii la timp a problemelor de functionare, se pot estompa din costurile platite pentru potentialele reparatii si se poate asigura confortul in locuinta. Persoanele care isi doresc sa achizitioneze o centrala termica, pot sa apeleze la Aleroma, un magazin online care cuprinde oferte bogate in sisteme de incalzire.