Din bucătăriile restaurantelor profesionale nu pot lipsi echipamente HoReCa de bună calitate, printre care şi maşina de tocat carne profesională. De la celebrele sărmăluţe până la musaca, chiftele, ciorbă de perişoare, ardeii umpluţi, până la cele mai sofisticate reţete internaționale care necesită numai ingrediente proaspete şi sănătoase, printre care principalul ingredient este carnea tocată, de porc, vită, pui sau miel, aparatele profesionale de tocat carne sunt foarte importante.
Criterii de selecţie a celei mai bune maşini de tocat carne profesională
Pentru a cumpăra maşina de tocat carne profesională, un echipament HoReCa nelipsit din bucătăriile restaurantelor, este necesar să se ţină cont de următoarele recomandări ale specialiştilor:
· versatilitatea – unul din cele mai importante criterii de achiziţie a acestui echipament HoReCa. Mărunţirea cărnii este principala funcţie, dar nu trebuie să fie şi singură, de aceea aria mare de utilizare a produsului este un criteriu foarte important. Maşinile de tocat carne profesionale pot toca şi stoarce mai multe tipuri de alimente, în diferite dimensiuni, pot toca inclusiv nuci, biscuiţi, alune, pot fi folosite pentru a face cârnaţi, chiftele sau caltaboşi;
· siguranţă în utilizare – un alt criteriu de achiziţie important pentru că, oricât de experimentat ar fi personalul din restaurant, se pot întâmpla accidente. În acest context, este importantă funcţia Reverse care îl ajută pe utilizator să deblocheze instrumentalul în cazul în care în recipient ajunge o cantitate prea mare de carne, iar cuțitul nu îi mai face faţă. Tot în acest sens, funcţia de fixare este importantă, pentru că asigură utilizatorul că nici una din componentele maşinii de tocat carne nu se desprinde în timpul utilizării;
· durabilitatea şi garanţia – cu cât maşina de tocat carne este mai durabilă şi are o garanţie mai mare, iar componentele sunt mai rezistente şi accesoriile mai trainice, din oţel inoxidabil, spre exemplu, cu atât produsul este mai durabil şi mai eficient;
Cele mai citite articole
· puterea motorului – o maşină de tocat carne profesională va avea o putere a motorului e peste 1500 Watt;
· capacitatea de tocat – un echipament HoReCa necesar în bucătăriile restaurantelor profesionale va avea o capacitate de procesare mare, de tocare a unui număr cât mai mare de kilograme pe minut, astfel încât aceasta să nu dea rateuri după câteva bucăţi mai mari de carne tocate;
· materialele componente – maşinile de tocat carne profesionale sunt durabile dacă sunt realizate numai din materiale dure, cum este oţelul inoxidabil;
· accesoriile incluse – pentru o maşină de tocat carne profesională, este nevoie de accesorii utile în orice bucătărie;
· preţ – o maşină de tocat carne profesională va costa mult mai mult decât o maşină obişnuită, va avea un preţ destul de ridicat, în concordanţă cu performanţele oferite.