Cada se numără printre cele mai importante obiecte sanitare din baie. Pe lângă rolul practic pe care îl oferă, poate influențasemnificativ decorul general, dar și atmosfera resimțită. Un model bine ales poate contribui la creșterea nivelului de confort. Pe piață există variante cu funcții ingenioase, care ajută la ameliorarea stresului și la reducerea oboselii.
Însă, în timp, pot apărea urme de uzură, chiar dacă etapele de întreținere au fost efectuate periodic. În asemenea cazuri artrebui să investești într-o cadă baie nouă. Totuși, în cât timp artrebui realizată schimbarea în baie? Câteva sfaturi utile de achiziție poți descoperi în rândurile de mai jos.
Cât timp rezistă o cadă de baie și cum putem ști cu exactitatecând trebuie să o înlocuim?
Durabilitatea căzii de baie este influențată direct de specificațiilematerialului de fabricație. Cele mai recomandate sunt varianteledin fontă, care rezistă peste 20 de ani, dacă sunt îngrijitecorespunzător. Acrilul și fibra de sticlă sunt mai predispusecrăpăturilor și zgârieturilor. Sunt materiale fragile, dar existăopțiuni mai scumpe, cu pereți ranforsați și straturi protectoare.
Există, totuși, câteva semne care îți pot indica faptul că piesatrebuie înlocuită imediat:
● Apariția zgârieturilor – Utilizarea frecventă a produselor de curățare abrazive poate facilita apariția urmelor de uzură. Pe lângă faptul că sunt inestetice, pot cauza disconfort întimpul derulării rutinei de îngrijire.
● Instabilitate – În timp, căzile pot deveni flexibile, ceea cevine cu multe probleme de siguranță, mai ales pentru copii, vârstnici și persoane invalide. Pe lângă instabilitate, mai pot apărea zgomote neobișnuite.
● Dificultăți de curățare – O cadă poroasă sau ruginită poate fi dificil de curățat și poate deveni un focar de bacterii șimucegai. Aspectul neîngrijit al căzii poate influențainclusiv designul spațiului și atmosfera generală.
E musai să mergem pe același model de cadă sau alegem o configurație diferită?
Cele mai citite articole
Dacă ești pe punctul de a-ți achiziționa o cadă nouă, nu estemusai să alegi același model. Ba din contră, dacă dispui de bugetul necesar, e indicat să te orientezi către o alternativă maispațioasă și mai modernă.
Totuși, indiferent că alegi o cadă de baie pe colț sau unafreestanding, e important să ții cont de câteva aspecte:
● Măsoară cu atenție spațiul unde va fi instalată și asigură-tecă se potrivește exact dimensiunilor existente ale băii. Chiar dacă îți dorești o cadă mai mare, nu înseamnă cătrebuie să sacrifici armonia vizuală.
● Ține cont și de stilul căzii pentru a se integra perfect înestetica generală. Ai mai multe opțiuni la dispoziție: rustic, minimalist sau vintage. Alegerea trebuie să te reprezinte șisă-ți confere confortul de care ai nevoie.
● Evaluează specificațiile materialului, dar și nevoile fiecăruimembru al familiei. Fiecare variantă vine cu avantaje șidezavantaje în ceea ce privește durabilitatea, costul, aspectul și curățarea. De asemenea, dacă ai copii mici, o cadă mai adâncă poate fi o investiție mai potrivită.
Optăm pentru o cadă clasică sau una cu funcționalități șitehnologii de ultimă oră?
Nu în ultimul rând, trebuie să iei în considerare caracteristicilefuncționale pe care le prezintă cada. O piesă clasică poateconferi mai multă eleganță rezultatului final, dar nu este la fel de practică.
În schimb, o cadă de baie freestanding cu funcții moderne se remarcă prin experiența pe care o garantează. Multe modeleoferă hidromasaj și sisteme de economisire a apei, ceea ce îți vapermite să reduci costul facturilor lunare. În plus, suprafețelenetede și designul modern le fac mai ușor de curățat.
Cada de baie prezintă crăpături și pete inestetice de la depunerilede calcar? E timpul pentru o schimbare. Ține cont de sfaturile de mai sus și bucură-te de avantajele unei investiții inteligente!