Introducere
Jurnalul Annei Frank, scris pe parcursul celor doua ani petrecuti de aceasta in ascunzatoarea din Amsterdam, este unul dintre cele mai cunoscute documente ale epocii de intuneric a Holocaustului. Publicat in 1947, volumul acopera perioada 13 iunie 1942 – 1 august 1944, cand Annei Frank avea 13-15 ani. Autobiografia Annei Frank, scrisa in modul in care ea vedea lumea, aduce la lumina dorintele, temerile si sperantele adolescentei care a trait si a murit in lagarul de concentrare. Jurnalul ofera lecturii o perspectiva asupra istoriei Holocaustului si a vietii evreiesti, fara sa prezinte informatii istorice si statistici.
Istoria lui anne frank
Anne Frank avea treisprezece ani cand familia sa a fugit din Germania in 1940, inainte de invadarea Olandei de catre nazisti. Anne a crescut in Amsterdam, alaturi de parintii sai, Otto si Edith, si sora ei mai mare, Margot. Familia a găsit refugiu într-un birou construit în spatele unei case unde Otto Frank, bunicul Annei, fusese angajat. Ca evrei, familia Frank a trebuit să se ascundă în 1942, după ce Margot a primit o notificare pentru a se înregistra la un lagăr de concentrare. Pe 13 iunie 1942, familia Frank si alte patru persoane s-au adăpostit într-o casă secretă în spatele biroului lui Otto Frank, unde au locuit în condiții precare pentru următorii doi ani.
Scopul jurnalului
Anne a inceput sa tina jurnalul pe 12 iunie 1942, la implinirea varstei de 13 ani. Acesta a fost daruit de tatal sau, Otto, ca un cadou de ziua ei. Anne s-a referit la jurnalul ei ca la "o bună prietenă". Pe parcursul celor doua ani petrecuti in ascunzatoare, Anne a notat ceea ce gandea si simtea, dar si faptele intamplate in ascunzatoare sau in lumea exterioara. Jurnalul a fost pentru ea o modalitate de a se elibera si de a se exprima, fiind un mijloc prin care poate sa se conecteze cu lumea exterioara. Prin jurnal, Anne isi dorea sa se poata simti libera si sa nu se simta singura, chiar daca era constransa sa stea ascunsa de lumea exterioara.
Implicarea lui anne in jurnal
Cele mai citite articole
Anne a inceput sa tina jurnalul intr-un mod foarte dedicat. Cu fiecare intrare din jurnalul sau, ea a inceput sa isi exprime sentimentele si dorintele sale. Jurnalul Annei Frank este o parte importanta a istoriei ei personale, deoarece ea a folosit-o ca o modalitate de a se deschide si de a isi exprima sentimentele. Anne a folosit jurnalul pentru a-si face prietenii, sa se exprime si sa se conecteze cu lumea exterioara. Jurnalul a fost propriul ei lant prin care s-a conectat cu lumea exterioara. In jurnal, Anne a scris despre ambivalenta ei fata de parinti, fata de ea insasi, despre sentimentele de lipsa de iubire, despre dorinta ei de a se elibera si despre sperantele sale pentru o viata mai buna.
Concluzie
Jurnalul Annei Frank ofera o perspectiva unica asupra Holocaustului si a vietii evreiesti, deoarece documenteaza viata adolescentei Anne Frank in ascunzatoare. Acest jurnal ofera lecturii o imagine detaliata a vietii Annei in acea perioada, precum si o imagine a modului in care Holocaustul a afectat vietile evreiesti. Jurnalul ei ofera o mare valoare istorica si educativa, deoarece ofera o perspectiva unica asupra vietii unei adolescente evreiesti in ascunzatoare in timpul Holocaustului. Multe dintre scrierile ei au ramas relevante si in ziua de astazi, deoarece pot fi comparate cu situatiile din lumea moderna in care adolescentii sunt constransi sa se ascunda si sa isi exprime sentimentele.
Legaturi externe
Jurnalul Annei Frank a fost publicat in 1947 si de atunci a fost publicat in numerosi idiomi. Exista, de asemenea, un numar mare de carti, piese de teatru si documentare despre Anne Frank si jurnalul sau. Jurnalul Annei Frank poate fi gasit online, in diferite limbi si este disponibil pentru citire si descarcare gratuita.