Magneziul este un mineral extrem de important pentru buna funcționare a organismului, având rol în detensionarea mușchilor. Din diferite motive, acesta este deseori deficitar sau insificient asimilat. Cum îți dai seama de lipsa magneziului din organism? Există diferite semne sau simptome care arată că ai nevoie de suplimente, astfel încât coprul tău să funcționeze în cel mai bun mod? Da, există, iar câteva dintre acestea sunt prezentate mai jos.
Oboseala, starea de iritare și nervozitate
Dacă la finalul zilei te simți de-a dreptul epuizat, fără nicio putere, este posibil ca lipsa magneziului din organism să fie cauza, iar suplimentarea cu acest mineral reprezintă soluția de a câștiga echilibru. Este vorba despre rolul extrem de important pe care acesta îl joacă în funcționarea sistemului nervos central, așadar lipsa lui are consecințele în calitatea somnului și în obținerea unui somn odihnitor.
De asemenea, creșterea în greutate, anxietatea sau tensiunea arterială crescută sunt factori care pot indica exces de stres. Un organism stresat are nevoie de magneziu, pentru a se instaura starea de calm. Procesul reduce secretarea de cortizol. Asigură-te că mănânci suficiente alimente bogate în nutrienți esențiali pentru a rămâne calm, pentru a nu trece prin stări de anxietate.
Mai mult decât atât, senzația de anxietate poate fi asociată cu tulburările de somn precum insomnia, cu somnul agitat și cu treziri frecvente. Sunt semne care pot duce la oboseală neobișnuită, oboseală atât fizică, cât și psihică.
Durerile și spasmele musculare
Deficiența de magneziu poate provoca dureri de mușchi sau crampe, furnicături, amorțeală în mâini și picioare, spasme musculare. Un semn în acest sens este dat, de exemplu, de zvâcnirea pleoapelor. Dacă ai crampe sau spasme muscularecare nu sunt provocate de exercițiile fizice, mai ales pe timpul nopții, cel mai probabil suferi de deficiență de magneziu.
Cele mai citite articole
Există chiar și semne de spasme musculare la nivelul gurii. Încleștarea maxilarului ar putea indica un astfel de deficit de magneziu, iar consultarea unui stomatolog bucuresti ți-ar putea confirma sau infirma dacă este vorba despre deficit de magneziu sau dacă ar fi cazul să acționezi altfel pentru tratarea acestor simptome. De asemenea, deficitul de magneziu poate duce la probleme provocate de boala parodontală.
Migrenele și sensibilitatea la zgomot
Magneziul ajută foarte mult la reglarea sistemului nervos. În acest sens, migrenele și sensibilitatea la zgomote ar putea fi simptome neurologice care indică o lipsă de magneziu. În cazul în care te confrunți cu astfel de simptome, probabil că este momentul să acționezi.
Balonare
Magneziul ajută și la relaxarea mușchilor intestinului, permițând astfel o bună digestie. Dacă ești una dintre persoanele predispuse la balonare, este posibil să te confrunți cu un deficit de magneziu, iar soluția constă în primul rând în creșterea consumului de alimente bogate în magneziu, apoi de suplimentare cu magneziu, dacă este cazul.
Aritmie cardiacă, palpitații, hipertensiune arterială
Magneziul are un rol extrem de important în reglarea ritmului cardiac. Tocmai de aceea, în momentul în care simți că ai palpitații și te confrunți cu aritmie cardiacă, este posibil ca organismul tău să aibă nevoie de suplimente de magneziu.
În același sens, problemele de hipertensiune arterială ar putea fi cauzate de lipsa de magneziu. Dacă organismul tău nu are suficient magneziu se produce vasoconstricție, ceea ce duce la creșterea tensiunii arteriale. Magneziul va ajuta la relaxarea vaselor de sânge, deci la prevenirea apariției hipertensiunii arteriale.
Stări de disconfort
Dacă te confrunți cu amețeli, greață sau alte stări de disconfort de acest fel, este posibil să fie din cauza lipsei de magneziu. Acest oligoelement contribuie la echilibrul electrolitic, iar în cazul unei deficiențe creierul poate interpreta greșit semnalele din urechea internă.