Amenajarea unei băi de mici dimensiuni vine ca o adevărată provocare, mai ales pentru familiile numeroase. Spațiul compact limitează inevitabil ideile creative sau alegerile personalizate în materie de design. Poate cea mai complicată decizie este alegerea lavoarului – unul dintre principalele obiecte sanitare care trebuie integrate într-o baie. Însă, nu trebuie să-ți faci griji. Există numeroase modele versatile atât din punct de vedere funcțional, cât și estetic. Câteva surse de inspirație pentru un ambient relaxant poți descoperi în rândurile de mai jos.
Lavoarul într-o baie de mici dimensiuni
Instalarea unui lavoar într-un spațiu de mici dimensiuni implică mai mulți factori. Înainte de a face investiția și implicit a derula etapele de montaj e important să bifezi câteva activități esențiale:
- Evaluează cu atenție suprafața și ia măsurătorile necesare. Dacă vrei să armonizezi efectul vizual și să te bucuri în același timp de confort sporit, există multe variante pe care le poți lua în considerare. Modelele de lavoare pe perete reprezintă alegerile ideale în cazul în care vrei să economisești spațiul.
- Gândește-te la nevoile tale și ale celorlalți membri ai familiei. Baia este locul unde te retragi pentru a te bucura de momente relaxante sau de o binemeritată rutină de îngrijire. Așadar, trebuie să reflecte întocmai preferințele personale în materie de funcționalitate și design. Optează pentru accesorii suplimentare, cum ar fi suporturi de prosoape sau dulapuri pentru depozitare, care pot fi integrate pentru a face baia mai practică.
- Lavoarele pot fi fabricate din diferite materiale, precum ceramică sanitară, sticlă, marmură sau compozit mineral. Alege un material rezistent și ușor de întreținut, care să se integreze perfect cu specificațiile stilului de amenajare. De asemenea, stabilește un buget corespunzător. Pe piață există o varietate de modele disponibile, însă e important să alegi întotdeauna calitatea.
Tipuri de lavoare potrivite
Cele mai citite articole
Chiar dacă pare greu de crezut, amenajarea băii de mici dimensiuni nu este limitată doar la câteva alegeri standard. Îți poți lăsa imaginația să lucreze, fără a face compromisuri financiare. Iată doar câteva dintre modelele care arată bine în orice combinație estetică:
- Lavoare pe blat – Montate pe blat sau încastrate direct în mobilier, sunt potrivite pentru băile mici. Tocmai pentru că nu există spații sau rosturi între lavoar și blat, curățarea devine mai ușoară. Nu ai margini sau fisuri unde să se acumuleze murdărie sau apă. În plus, un alt avantaj de care te poți bucura este flexibilitatea în ceea ce privește forma și dimensiunile. Poți modifica lavoarul după bunul plac.
- Lavoare stative – Sunt integrate direct pe podea, fără a necesita un blat sau un suport suplimentar. Au o formă alungită, care oferă senzația de continuitate și deschidere. Se potrivesc de minune băilor moderne, de impact. Ai la dispoziție atât lavoare stative minimaliste, cât și sofisticate, ceea ce îți oferă libertatea de care ai nevoie pentru a obține efecte vizuale inedite.
- Lavoare suspendate – Sunt instalate direct pe perete și se potrivesc cu precădere celor care își doresc să îmbine utilul cu plăcutul. Indiferent de alternativa pe care o alegi, baia va căpăta un aspect fresh, în pas cu tendințele. În plus, curățarea podelei nu îți va mai da bătăi de cap. Totuși, trebuie să ai în vedere structura peretelui pentru a suporta greutatea lavoarului.
Indiferent că alegi lavoare pe mobilier, stative sau suspendate, trebuie să ai grijă ca rezultatul final să reflecte întocmai felul tău de a fi. Orientează-te către variante personalizate, din materiale durabile și ușor de întreținut. De asemenea, ia în considerare noile apariții de pe piață și evaluează specificațiile locului unde vor fi integrate.
Lasă-ți creativitatea să lucreze și bucură-te de un spațiu practic și în același timp echilibrat!