Hipertensiunea arterială, adesea numită și tensiune arterială ridicată, este o afecțiune care presupune creșterea presiunii sângelui din artere. Chiar dacă este considerată o boală a celor în vârstă, tot mai mulți tineri prezintă simptome ale hipertensiunii. Vestea bună e că situațiile minore pot fi tratate corespunzător cu remedii naturiste și câteva schimbări în stilul de viață.
Vrei să afli mai multe despre despre hipertensiune și cum poți elimina efectele asupra organismului?
Ce schimbări trebuie să adopți pentru a regla hipertensiunea?
Menținerea unui organism sănătos înseamnă inevitabil și crearea unei rutine zilnice echilibrate. Iată doar câteva dintre schimbările care te pot ajuta să elimini efectele hipertensiunii arteriale:
- Adoptă o dietă echilibrată, bogată în legume, fructe, cereale integrale, proteine slabe și grăsimi sănătoase. Reducerea aportului de sare și consumul moderat de alcool pot ajuta, de asemenea, la controlul tensiunii arteriale.
- Scapă de surplusul de grăsime. Pierderea în greutate poate avea un impact semnificativ asupra tensiunii arteriale. Practică exerciții fizice în fiecare zi – te va ajuta atât să-ți tonifiezi corpul, cât și să-ți eliberezi mintea de energii negative.
- Adoptă tehnici de relaxare precum yoga, meditație sau respirație profundă. Exercițiile de relaxare musculară pot ajuta la reducerea stresului și a tensiunii arteriale.
- Limitează consumul excesiv de cafea sau alte băuturi pe bază de cofeină. În caz contrar, te expui inevitabil riscurilor asociate cu instalarea hipertensiunii arteriale.
- Odihnește-te corespunzător. Asigură-te că te bucuri de suficient somn de calitate. Dacă alegi să pierzi nopțile, vei vedea cum tensiunea arterială va avea de suferit.
- Renunță la fumat și la alte vicii care îți pot deteriora sănătatea. Fumatul poate crește tensiunea arterială și riscul de boli cardiovasculare. Renunțarea la fumat poate avea un impact semnificativ asupra sănătății întregului organism.
Când trebuie să mergi la medic?
Cele mai citite articole
Despre hipertensiune e indicat să discuți mai multe cu un medic specialist. De asemenea, ar fi cazul să-i vizitezi cabinetul dacă:
- Ai simptome severe – Dacă te confrunți adesea cu dureri în piept, dificultăți de respirație, slăbiciune sau amețeală bruscă, este recomandat să soliciți imediat asistență medicală.
- Ai observat că tensiunea arterială este mereu ridicată – Înregistrezi constant valori ridicate ale tensiunii arteriale sau pur și simplu ai fost diagnosticat/ă cu o asemenea afecțiune? Trebuie să consulți neapărat un medic pentru a stabili un plan de tratament personalizat.
- Ai antecedente de boli cardiovasculare – În cazul în care istoricul medical al familiei nu este tocmai cel mai fericit sau ești expus/ă mai multor factori de risc, apelează rapid medicul. El este cel care te va ajuta să monitorizezi cu atenție afecțiunea.
- Ai întrebări sau îngrijorări cu privire la sănătatea cardiovasculară – Nu știi exact ce este hipertensiunea arterială și ce poate cauza organismului? Un specialist în domeniu îți poate răspunde cu profesionalism la orice întrebare.
Remedii naturale pentru cazurile minore de hipertensiune
Pentru cazurile minore de hipertensiune există remedii naturiste pe care le poți lua în calcul. Iată doar câteva dintre ele:
- Suplimente alimentare. La recomandarea medicului poți alege un pachet hipertensiune care să-ți asigure beneficiile de care ai nevoie pentru un organism perfect funcțional.
- Alimentele bogate în potasiu, cum ar fi bananele, avocado, cartofii dulci și spanacul, pot ajuta la menținerea echilibrului de potasiu și sodiu în organism.
- Turmericul este recunoscut pentru proprietățile antiinflamatoare și antioxidante pe care le prezintă. Consumat regulat, poate reduce semnificativ problemele cauzate de instalarea hipertensiunii.
- Acizii grași Omega-3 din uleiul de pește pot avea efecte benefice asupra sănătății cardiovasculare și pot contribui la controlul tensiunii arteriale.
- Ceai hipertensiune pe bază de coada-șoricelului, hibiscus sau măceșe. Însă, înainte de a începe consumul discută cu medicul despre doza recomandată și modalitatea adecvată de administrare.
Scapă de efectele hipertensiunii arteriale cu ajutorul practicilor sănătoase!