Dacă eşti genul de persoană care are mai mereu picioarele reci, atunci cel mai probabil casa ta de vis are încălzire în pardoseală. Cu toate acestea, înainte să decizi să adopţi acest sistem de încălzire a casei sunt mai multe lucruri pe care este indicat să le iei în calcul. Acest articol vine să-ţi prezinte toate detaliile la care trebuie să te gândeşti înainte de a trece la încălzirea în pardoseală, pentru a te asigura că iei cea mai bună decizie pentru confortul locuinţei tale.
Iată care sunt lucrurile pe care trebuie să le ştii înainte de a trece la încălzirea în pardoseală
Încălzirea în pardoseală poate părea o opţiune mai confortabilă atât funcţional, cât şi estetic, însă pentru a face această trecere cu bine trebuie să iei câteva lucruri în calcul, înainte de a decide dacă este sau nu cea mai potrivită opţiune pentru tine. Iată care sunt acestea:
Tipul de încălzire în pardoseală
În principal există două tipuri de încălzire în pardoseală, cea radiantă, cu apă caldă, şi cea cu cabluri electrice, fiecare cu avantajele şi dezavantajele ei. Dacă încălzirea radiantă este mai eficientă energetic şi se potriveşte mai bine cu locuinţele deja construite, cea prin cabluri electrice este mai uşor de instalat atunci când ridici o casă de la zero.
Costurile
Un aspect important atunci când planifici demersuri de acest tip este bugetul. Ţine cont de faptul că instalarea încălzirii în pardoseală este mai scumpă iniţial decât instalarea unui sistem obişnuit de încălzire a locuinţei. Ia în calcul să discuţi cu un instalator specializat pe montarea sistemelor de încălzire în pardoseală, pentru a avea o perspectivă cât mai realistă asupra costurilor reale.
Eficienţa energetică
Încălzirea în pardoseală poate fi, pe lângă confortabilă, şi foarte eficientă energetic. Pentru asta, însă, o bună izolare a locuinţei, un sistem de încălzire de calitate şi un termostat ajustat la setările potrivite reprezintă condiţii vitale.
Cele mai citite articole
Tipul de podea
Atunci când alegi să montezi un sistem de încălzire în pardoseală, ţine cont de faptul că unele suprafeţe conduc mai bine căldura decât altele, fiind, astfel, mai potrivite pentru acest tip de încălzire. Pentru o casă cu încălzire în pardoseală optează pentru podele din gresie sau piatră, care conduc căldura şi creează un grad mai mare de confort.
Instalare şi mentenanţă
Atunci când vorbim despre instalarea unui sistem de încălzire în pardoseală, vorbim despre o lucrare complexă, care cere profesionişti. Când vine momentul, asigură-te că vei apela la instalatori specializaţi în sisteme de încălzire în pardoseală. Alege să respecţi recomandările producătorului sistemului de încălzire instalat şi fă verificările periodice chiar dacă acest tip de încălzire nu necesită o mentenanţă prea mare, pentru a te bucura de confort şi siguranţă fără evenimente nefericite.
Componentele
Un alt aspect de care să ţii cont atunci când decizi să instalezi un sistem de încălzire în pardoseală sunt componentele lui. Fie că vorbim despre termostat sau despre grupurile de amestec pentru încălzirea în pardoseală, pe care le găsești la shop-einstal.ro, locuinţa ta merită doar echipamente de calitate superioară. În acest fel te asiguri că vei avea parte de o funcționare optimă ani în şir.
Să faci trecerea la încălzirea în pardoseală de la sistemele clasice de încălzire poate fi de multe ori o provocare, însă confortul asigurat este pe măsură. Poartă înainte de a lua o decizie o discuţie cu un specialist în instalarea sistemelor de încălzire în pardoseală, pentru a te asigura că înţelegi deplin procesul şi că vei face cea mai bună alegere pentru locuinţa ta.
Sursa foto: unsplash.com