Mai mult decât un simplu loc pentru adunat lucruri la întâmplare, noptierele ar trebui să fie unele dintre punctele de atracție ale dormitorului tău. Alături de pat, noptierele sunt o componentă importantă pentru a stabili designul și stilul dormitorului tău. Schimbarea noptierelor transformă total aspectul camerei tale de dormit. Care sunt cele mai bune opțiuni? Ce caracteristici trebuie să aibă noptierele tale? Citește în continuare și vei afla cum să-ți alegi noptierele potrivite.
Cea mai eficientă metodă de a transforma orice dormitor într-o zonă la modă și practică este să ai noptiere funcționale. Noptierele sunt o modalitate ușoară de a-ți organiza dormitorul, deoarece facilitează păstrarea lucrurilor la îndemână. Cu atât de multe opțiuni pe piață, îți facem treaba mai ușoară și îți prezentăm câteva sfaturi de care să ții cont atunci când îți alegi noptierele pentru dormitorul tău.
1. Ia în considerare dimensiunile obiectelor, în special ale patului
Unul dintre primele detalii la care să fii atent atunci când alegi noptiere pentru dormitorul tău este înălțimea lor proporțional cu patul. Partea superioară a noptierelor ar trebui să fie ori la nivel cu salteaua, ori cu cel mult 5-10 centimetri mai înaltă. Acest lucru este indicat, deoarece este mai ușor să ajungi la ceva de pe noptieră dacă e la același nivel cu tine sau puțin mai sus atunci când stai culcat în comparație cu a te apleca pentru a-ți recupera obiectul.
2. Calculează cât spațiu de depozitare ai nevoie
Unul dintre cele mai practice aspecte ale unei noptiere este funcția de depozitare. Ține cont de rutina ta specifică și ia în considerare ce ai dori să depozitezi lângă pat – cărți, ochelari de citit, medicamente, o mască pentru ochi…
În primul rând, gândește-te ce vrei să așezi pe noptieră. Dacă dorești să pui o lampă mare sau diverse obiecte decorative, vei avea nevoie de un spațiu de suprafață mai mare, dar dacă dorești un aspect mai puțin aglomerat, atunci va fi suficientă o suprafață mai mică.
Următorul aspect este spațiul de depozitare în interiorul noptierei. Un sertar este convenabil pentru a avea acces ușor atunci când stai în pat, în timp ce spațiul de depozitare cu deschidere în stil dulap se pretează la depozitarea articolelor de care nu ai nevoie în pat, cum ar fi îmbrăcăminte sau papuci.
3. Alege culoarea în funcție de celelalte elemente din cameră
Cele mai citite articole
Un punct de plecare excelent pentru a lua această decizie este să te uiți la culorile patului și ale lenjeriei de pat. Dacă sunt de culoare închisă, atunci o noptieră deschisă la culoare sau argintie va completa instant aspectul general. Dacă sunt mai deschise la culoare, acest lucru îți deschide mai multe opțiuni. Poți alege o noptieră tradițională albă sau crem pentru a completa aspectul sau una contrastantă mai închisă la culoare sau foarte colorată.
Albul este ales cel mai des pentru noptiere, deoarece se îmbină ușor cu majoritatea tipurilor de decor. Dacă alegi o noptieră închisă la culoare, ia în considerare celelalte piese de mobilier pentru a nu-ți transforma camera într-una prea întunecată.
4. Gândește diferit și alege conform stilului propriu
Stilul pe care îl alegi va depinde de o serie de factori, inclusiv cum arată dimensiunile camerei, funcția pe care trebuie să o îndeplinească noptiera și stilul general al decorului din dormitor.
Cel mai recomandat stil de noptieră este cel tip dulap pentru un design care necesită întreținere redusă. Îți oferă un spațiu ascuns pentru a-ți menține o dezordine organizată și, în același timp, destul de mult loc deasupra pentru lămpi și alte accesorii.
În concluzie, atunci când vine momentul să-ți alegi noptierele potrivite pentru dormitorul tău, ține cont de toate aceste sfaturi, dar și de cerințele tale și stilul pe care vrei să-l abordezi. Ia măsurătorile corect, apoi alege materialele care se potrivesc cu restul camerei sau care sunt în contrast. Locul tău de dormit ar trebui să emane o atmosferă calmă, iar natura te poate ajuta să obții asta. Poți pune pe noptieră flori proaspete, plante în ghivece sau ceva care nu necesită multă întreținere, cum ar fi o lumânare sau un difuzor.
Sursa foto: pexels.com